De bouw van de sporthal in Heist op den Berg is ondertussen ver gevorderd. Het grote deel van het metselwerk is klaar. De houten spanten van de gymnastiekzaal zijn gelegd en er is ook gestart met de spanten van de grote sportzaal.

Deze overspanning van deze zaal is maar liefst 47 meter.
 
De bouw van het nieuwe multifunctionele sportcomplex in Heist-op-den-Berg startte in december 2011. Dit gebouw is gevestigd in de Lostraat naast het huidige zwembad van Heist-op-den-Berg.

Het complex omvat een grote sportzaal (52x45m), een sportlokaal (21x17m), een gymnastiekzaal (20x35m), kleedkamers, burelen van de sportdienst, cafetaria en enkele polyvalente ruimtes die voornamelijk als vergaderlokalen kunnen gebruikt worden. De bouw wordt gezet via PPS, dit wil zeggen een publiek private samenwerking.

Dit project kadert ook in het Vlaams Sportinfrastructuurplan, hierdoor krijgt het gemeentebestuur subsidies gedurende 30 jaar van de Vlaamse Overheid.

Het investeringsbedrag van dit project is ongeveer 8.500.000 euro.  Het einde van de werken is voorzien voor half december van dit jaar.

Foto Martine T. / Nnieuws